søndag den 1. december 2013

Her kommer den indiske filmadventskalender

I løbet af december kommer jeg til at se rigtig mange hindifilm, da jeg skal til hindi-eksamen i januar, og det er lettere at se film end at læse grammatik. Så i den og julens anledning kommer her første adventsanmeldelse.


Kahaani (Sujoy Ghosh, 2012)

Thriller i stil med The Vanishing (George Sluizer, 1993). En højgravid kvinde ankommer til Kolkata for at finde sin forsvundne mand. Hun tager direkte fra lufthavnen til politistationen, hvor hun melder ham savnet. Men hun er ikke typen, der sætter sig til at vente på, at politiet har opklaret sagen, så nu begynder hendes farefulde søgen efter ægtemanden. Men noget er helt galt, for ingen har set ham: Hverken på det hotel, hvor hun ved, han boede eller i det firma, hvor hun ved han arbejdede.

Topspændende thriller, der uden bollywoods farverige filter giver et filmteknisk poetisk og realistisk billede af den indiske storby. Kameraet er ofte håndholdt og klipningen uventet. Og så har filmen en af Indiens mest intense og hardcore skuespillere Nawazuddin Siddiqui (Gangs of Wasseypur)  rollelisten. Derudover spiller både Vidya Balan (The Dirty Picture og Parineeta) og Parambrata Chatterjee (Baishe Srabon og Bhooter Bhabishyat) virkelig godt.

Filmen er bl.a. at finde på amerikansk Netflix.

✪✪✪✪✪
Ingen kommentarer:

Send en kommentar