lørdag den 23. november 2013

Bad-ass Bollywood – Dhoom:3 og Gulaab Gang

Om under en måned kommer action-braget Dhoom:3 i biograferne og slutter dermed 2013 af med et brag. 2014 lader til at lægge i kakkelovnen til endnu mere action med kvinde-hævnerfilmen Gulaab Gang.


Dhoom:3
Dhoom-filmene er sjov og action-packed heist-film med Abhishek Bachchan og Uday Chopra som hhv. Assistant Commissioner of Police, Jai Dixit, og den småkriminelle bilentusiast Ali, der sammen bekæmper kriminalitet. Den første Dhoom-film havde John Abraham i rollen som den lokale bandeleder Kabir, som Bachchan og Chopra var oppe imod. I Dhoom:2 var det Hrithik Roshan, som den interationale megaskurk Mr. A., der satte Bachchan og Chopra  på overarbejde.Den 20. december er det Aamir Khan, der bliver føjet til filmseriens skurkeliste i Dhoom:3, og at dømme efter traileren bliver det en rigtig underholdende heistfilm med masser af båd-, bil- og motorcykelagter, hvilket selvfølgelig hører sig til i en film, hvis titel referere til den lyd en acceleration giver: dhoom, dhoom.Gulaab Gang
I 2006 dannede Sampat Pal Devi kvindebevægelsen The Gulabi Gang, der lige siden har kæmpet for indiske kvinders rettigheder i deres lyserøde sarier (‘gulaab’ betyder ‘lyserød’ på hindi). I 2012 lavede filminstruktør Nishtha Jain en norsk dokumentarfilm om de lyserøde hævnere, og nu kommer et action-brag af en spillefilm. I hvert fald hvis man skal tro plakaten, der er det fedeste actionfilmplakat, jeg længe har set.

Indiske kvinder, der har fået nok af hustruvold,
børneægteskaber og manglende kvinderettigheder. 
Der er endnu ingen trailere for bollywoodfilmen, men det lader til at Madhuri Dixit, Juhi Chawla og Mahi Gill fremstiller deres kvindelige hovedpersoner som bollywood-action-film-heltinder af den hævntørstige slags. Det kan gå gruelig galt, når man laver bollywood-action baseret på virkelige hændelser, men vi må vente lidt endnu på traileren, der så forhåbentlig viser en film, der bliver fantastisk og ikke forfærdelig.

Mens vi venter, har vi Dhoom:3 og en af de fedeste filmplakater til at forsøde ventetiden. Dhoom:3 vises i Valby, Albertslund, Odense, Kolding og Århus frem til 5. januar.


Tjek kvindebevægelsen Gulaabi Gangs hjemmesiden: http://www.gulabigang.in/

Dokumentarfilmens hjemmeside: http://kudosfamily.com/film/gulabi

1 kommentar: