mandag den 4. juni 2012

Rowdy Rathore – Your Waistline Stole my Heart

“Your Waistline Stole my Heart” er ikke filmens officielle tagline, men det burde det være. Det er essensen i filmens kærlighedshistorie i en action-komedie med streg under både action og komedie. Sidste chance for at se den i biffen på lørdag d. 9. juni.

Filmen handler om … nej, det er for indviklet at forklare. Det, du egentlig bare skal vide, er, at der er personforviklinger, sydindiske danserytmer og superfed action. Hvis det er som noget for dig, ja så skal du se Rowdy Rathore.

Paan-spyt og klamme tænder
Akshay Kumar, der spiller hovedrollen i Rowdy Rathore, går til den, som om han skal bevise noget for første gang. Tidligere på året hittede han med Housefull 2, og her er han på igen. Han er virkelig tændt og leverer action og falden-på-halen-komik, som om det gjaldt hans liv.

Han er omgivet af sin makker 2G (Paresh Ganatra), den smukke Paro (Sonakshi Sinha – hende med taljen) og den lille pige Chinki, der var rigtig god og supernuttet. Og så har vi mega-skurken, der spilles af Nassar. Alene det at skuespilleren kun har et navn, gør ham cool og til den helt rigtige til rollen. Og det er rigtig fedt, at skurke-bossen konstant tygger paan, så rødt spyt vælter ud af kæften på ham. Hans tænder er virkelig klamme, og så er han ond som bare fanden.

Akshay Kumar og Sonakshi Sinas dragende talje

Prabhu Deva
Filmen er instrueret af skuespilleren og mega-danseren Prabhu Deva. Herhjemme kendes ham måske mest for sit bidrag til Buffalax’s skøre ”oversættelse” af den såkaldte ”Benny Lava”. ”Benny Lava” har intet med Rowdy Rathore at gøre, men se alligevel videoen. Den er sjov, og så er du i rette stemning til at se Rowdy Rathore.  http://www.youtube.com/watch?v=sdyC1BrQd6g

Akshay Kumar og Prabhu Deva i fuld vigør i sangen "Chinta Ta Ta Chita Chita" 

Hvis du virkelig vil se Prabhu Deva in action, så er her en scene fra tamilfilmen Indhu (1994). Lettere Michael Jackson-inspireret, men manden mangler ikke talent!
http://www.youtube.com/watch?v=nptzxFkqfa0

Item number og intertekstualitet
Ikke overraskende har instruktør Prabhu Deva sørget for rigtig mange gode dansescener. Især den første og den sidste. Der er fede sydindiske rytmer. Og mesteren selv skal også lige buste et par moves i et item number med Kareen Kapoor og den populære tamilskuespiller Vijay i sangen ”Chinta Ta Ta Chita Chita”.

Det er muligt, at der er flere stjerner med, som jeg bare ikke kender. Det virker i hvert fald, som om der er en del filmreferencer, som jeg ikke fatter. Men jeg kan dog kende et item number, når jeg ser det, og jeg kan se de kæmpe håndmalede filmplakater fra gamle Bachchan- og andre hindifilm, som sangen har som kulisse. http://www.youtube.com/watch?v=5dmwtnQBkLk

Også sangen ”Aa Re Pritam Pyare” har item number-stjerner som Maryam Zakaria, Shakti Mohan og Mumaith Khan.

Filmen et remake af telugufilmen Vikramarkudu fra 2006, men er man dejligt uvidende om det, så fungerer filmen rigtig godt.

Ingen økonomiserer med tiden i Rowdy Rathore
Der er rigtig mange unødvendige plots og unødvendige forviklinger, og man kunne sagtens fjerne første time af filmen. Men hvorfor skulle man det? Selv om Rowdy Rathore er fyldt med overflødige ting, er den aldrig kedelig, og hvis man er til energisk wire-dans, megaslåskampe, smadrede Walkmans og dragende taljer, bør man ikke snyde sig selv for en oplevelse. Jeg glæder mig allerede til Rowdy Rathore 2. Kun en tåbe frygter ikke Rowdy Rathore.

”Don’t angry me!!” 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar