lørdag den 3. september 2011

Pyar Ka Tarana - bollywood i Ellert

Plottet i bollywoodfilm har ændret sig en del i løbet af de sidste 10-20 år fra at handle om indere i Indien til i stigende grad at handle om indere i Vesten. For at tilgodese de indere, som bor i udlandet, bliver filmene optaget i vestlige lande som aldrig før. Der er blevet indspillet film i så forskellige lande som Australien, USA, England, Brasilien, Sverige og selv Københavns gader har været location for hindifilm.

I 1993 fik filmen Pyar Ka Tarana premiere og hele filmen foregår og er filmet i Danmark. Filmen er ikke lige sådan at skaffe, og det vrimler heller ikke med plotbeskrivelser på nettet, men de videoer man kan se på YouTube ser fantastiske ud! På den der absurde 90’er-agtige måde. Hovedpersonerne spillet af Manu Gargi og Anita Ayoob render rundt på de danske strande i hhv. speedo og badedragt, mens de synger og danser mellem de undrerne danske badegæster i sangen „Tumse Jo Kahun Gi Karo Ge”. Pludselig er de på Købmagergade, hvor de danser og synger på toppen af Rundetårn, så jeg er sikker på, Christian den 4. vender sig i graven.

Men det bliver endnu federe i titelsangen, hvor paret fræser forbi Vor Frue Kirke i en knaldrød Ellert for at køre ind på Strøget og synge i deres lille røde bil med åbent soltag, der nu er så proppet, at selv det indiske publikum må tænke: „Aahh, der er vist alligevel lidt for mange mennesker i den bil.” Efter en tur i en park, skal der synges og danses i Tivoli, og det er et syn de danske havegæster ikke havde regnet med at skulle se. De måbende danskere står i baggrunden og glor: ældre damer er stoppet brat op på stien, hvor de er kommet for at se på blomster, og restaurantgæster hænger ud af vinduerne for at se, hvad i alverden, der foregår.

Gargi og Ayoob skal da også lige rundt i alle Bakkens forlystelser, køre i hestevogn og vandrutchebane inden de tager turen til Langelinje.

Hvis du ved, hvor jeg kan skaffe filmen, så sig endelig til, for som dansk hindifilmfan, tror jeg, det er en must see. Døm selv efter dette klip:

http://www.youtube.com/watch?v=6pKk3PsqWog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar