lørdag den 8. maj 2010

DR fatter ikke bollywoodSom I måske ved har DR2 bollywoodtema i aften, og det er jo umiddelbart glædeligt. Men desværre har DR ikke fattet, hvad en god bollywoodfilm er. Eller bollywood i det hele taget. Jeg betragter i hvert fald ikke aftenens film som hverken bollywoodfilm eller kvalitet.

Aftenens tema begynder med tre udsendelser, hvoraf to af dem omhandler den danske sangerinde Anita Lerche og hendes indiske sangkarriere. Om man kan lide hendes sang er vel en smagssag, men det er altid dejligt at se folk, der brænder for det de laver. Især når det handler om Indien:) Indimellem sendes programmet "Bag om Bollywood", som uden tvivl kan opsummere alt hvad vi har brug for at vide om filmindustrien i de 9 minutter programmet varer.

Kl. 20.40 vises så filmen Bride & Prejudice, som i min mening under ingen omstændigheder kan karakteriseres som en bollywoodfilm eller som seværdig. Ja, nu synes I måske, at jeg er lidt hård ved en film som da både har en indiske skuespillerinde (Aishwarya Rai), flotte kostumer og sang og dans. Men det er en elendig fortolkning af Jane Austens Pride and Prejudice, som prøver at vise et vestligt publikum, hvor charmerende bollywoodfilm er.

Og bollywoodfilm er charmerende og fantastiske, derfor forstår jeg ikke, hvorfor DR vælger at vise en halvamerikansk udvandet version af slagsen. Hvad med at vise Kal Ho Naa Ho? Den foregår også i USA, men er af en helt anden kaliber.
Jeg anderkender, at DR før har vist rigtig gode indiske film som Devdas, Dil Se ... og Om Shanti Om. Men hvorfor stoppe der? For at bruge Devdas' ord: "I object!"

Kom så DR, se at vis os nogle rigtige filmperler. I kan godt. Og guderne må vide, der er nok at tage af. Jeg er rigtig glad, når andre viser interesser for en af mine store lidenskaber: indisk film, men når en hel filmindustri repræsenteres forkert er det svært at forsvare over for folk, som ikke har set indisk film, når de tror, at bollywoodfilm er det samme som Bride & Prejudice.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar